Каральна діяльність радянських органів державної безпеки щодо «антирадянських елементів»: 1934–1941 рр. - Баран, Володимир Кіндратович; Baran, Volodymyr (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті на основі значного фактичного матеріалу, насамперед розсекречених архівних документів, розкрито особливості каральної діяльності радянських органів державної безпеки щодо «антирадянських елементів» у 1939–1941 рр. Ця наукова розвідка є продовженням статей «Боротьба радянських органів державної безпеки з “анти¬радянськими елементами”: 1934–1941 рр.» та «Оперативна й слідча діяльність органів НКВС щодо “анти¬радянських елементів”: 1934–1941 рр.», опублікованих у попередніх номерах журналу. The article lays down the analysis of the punitive activity of the NKVD against “anti-Soviet element” in 1934–1941. It describes the technology of political search as the main profile of Stalin’s special services. This scientific research is the continuation of the articles «Soviet State Security Bodies Struggle Against “Anti-Soviet Element”: 1934–1941» and «Operational and Investigative Activity of the NKVD Against “Anti-Soviet Element”: 1934–1941», published in a previus issues of the journal.
Punitive Activity of the Soviet State Security Bodies Against «Anti-Soviet Element»: 1934-1941.
Keywords: органи державної безпеки; НКВС; «антирадянський елемент»; state security bodies; NKVD (People’s Commissariat for Internal Affairs); «anti-Soviet element»