Джерела до вивчення історії українського національно-визвольного руху на Волині в центральних та обласних державних архівах України. - Ленартович, Олег Юрійович; Lenartovych, Oleg (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто джерелознавчий аспект дослідження проблем, пов’язаних із дослідженням українського національно-визвольного руху на Волині в період Другої світової війни. Проаналізовано характер та специфіку документів, що зберігаються в Центральному державному архіві громадських об’єднань України, Центральному державному архіві вищих органів влади та управління України, Державному архіві Служби безпеки України, Волинському, Рівненському, Тернопільському обласних державних архівах, Архіві Управління Служби безпеки України у Волинській області. In the article the dzhereloznavchiy aspect of research of problems related is examined to research of Ukrainian national liberation motion on Volini in the period of Second world war. Character and specific of documents, which are saved in the Central record office of the Public associations of Ukraine, Central record office of the Higher organs of power and management of Ukraine, Record office of security of Ukraine Service, Volinskomu, Rivnenskomu, Ternopil'skomu regional offices of records, is analysed, Archive of Management of security of Ukraine Service in the Volinskiy area.
Sources to Study the History of the Ukrainian National Liberation Movement in Volhynia in the Central and Regional State Archives of Ukraine.
Keywords: Документ; справа; фонд; опис; архів; Document; business; fund; description; archive