Правові позиції щодо розв’язання питання встановлення батьківських прав за використання сурогатного материнства - Коренга, Юлія Володимирівна; Korenha, Yuliia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Інститут сурогатного материнства використовується досить активно, і відносини які виникають вимагають законодавчого закріплення, щоб найкращим чином захистити права та законні інтереси дітей. У законодавстві зарубіжних країн питання, що стосуються встановлення батьківства вирішуються двояко. Тому саме вивчення різноманітних правових позицій щодо вирішення питання встановлення батьківських прав є основною метою даного дослідження.
Keywords: презумпція сурогатного материнства; презумпція материнства генетичної матері; презумпція материнства жінки, що виявила бажання стати матір’ю дитини, що народжена сурогатною матір’ю