Історія зарубіжної літератури кінця ХІХ - початку ХХ ст. - Головій, Оксана Миколаївна; Holovii, Oksana M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Методичні рекомендації сприяють засвоєнню основних питань з курсу «Історія зарубіжної літератури кінця ХІХ – початку ХХ ст.», розкриваючи специфіку епохи fin de siècle (у світовому та національних контекстах) – її домінантні світоглядно-філософські й естетичні концепції, магістральні художні напрями, течії та тенденції, новітні жанри й зображально-виражальні засоби, авторські пошуки в царині тематики та проблематики. Видання містить тематично-тезисний виклад лекцій, плани практичних занять (доповнені проблемними завданнями, зорієнтованими на активізацію пошуково-дослідницької діяльності студентів та вироблення навичок аналізу художніх текстів і теоретико-критичних праць), теми для самостійної роботи, перелік художніх текстів для прочитання, список основної навчальної літератури, питання для самоконтролю, додатковий навчальний матеріал. Методичні рекомендації адресовано студентам напряму підготовки «Журналістика», «Видавнича справа та редагування».
Keywords: модернізм; реалізм; натуралізм; неореалізм; символізм; імпресіонізм; експресіонізм; неоромантизм