Насельники Луцького Хрестовоздвиженського братського монастиря (1775–1776 рр.): біографічні відомості - Стецик, Юрій Орестович; Stetsyk, Yuriy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Розглянуто різні підходи щодо визначення дати заснування монастиря при Луцькому братстві. Виокремлено основні періоди інституційного розвитку. Зосереджено увагу на другій половині XVIII ст., коли відбувається занепад діяльності братства, а натомість простежено піднесення василіанського монастиря.Consideration of different approaches regarding the determination of the date of the founding of the monastery in Lutck brotherhood. Highlights the key periods of institutional development. Attention is focused on the second half of the XVIII century, when there is a decline of activity of the brotherhood and instead traces the rise of the Basilian monastery.
The Inhabitants of the Exaltation of Cross Confraternia Monastery in Lutck (1775–1776 Years) : Biographical Information
Keywords: монах; брат; отець; послушник; студент; ієромонах; філософські студії; monk; brother; father; novice; student; philosophical studio