Вирішення творчих завдань під час роботи над навчальним малюнком - Берлач, Олександр Павлович; Berlach, Oleksandr P. (Центр міжнародного наукового співробітництва "ТК Меганом", 2017)
Обгрунтовано специфіку вирішення творчих завдань під час роботи над навчальним малюнком, особливості образного відображення реальної дійсності в процесі малювання. Розкрито процес формування графічного художнього образу, як складної системи, охарактеризовано його компоненти, проаналізовано типові помилки на заняттях навчальним малюнком. Вивчено необхідні рівні образотворчих умінь і навичок реалістичного малювання. Встановлено, що без володіння образотворчою грамотою формування художнього образу неможливе. Знання педагогами шляхів вирішення творчих завдань при роботі над навчальним малюнком, основ формування художнього образу, можливостей академічного малювання дозволить їм в подальшій педагогічній діяльності науково підходити до вирішення проблеми розвитку творчих здібностей на заняттях образотворчого мистецтва.The specifics of solving creative problems during work on the drawing drawing, features of figurative reflection of the real reality in the process of drawing are substantiated. The process of formation of a graphic artistic image as a complex system is described, its components are characterized, typical errors in the classroom are analyzed by the drawing drawing. The necessary levels of visual skills and skills of realistic drawing have been studied. It is established that without the possession of a pictorial letter of formation of an artistic image is impossible. Teachers' knowledge of ways of solving creative tasks when working on a drawing pattern, the foundations of forming an artistic image, the possibilities of academic drawing will enable them in the further pedagogical activity to scientifically approach the solution of the problem of development of creative abilities in the classes of fine arts.
Solving creative tasks while working on a drawing
Keywords: художній образ; artistic image; навчальний малюнок; educational drawing; образотворче мистецтво; art; рисунок; drawing; образотворча діяльність.; fine art activities.