Класифікація вірусів людини і тварин - Голуб, Валентина Олександрівна; Голуб, Сергій Миколайович; Машевська, Алла Степанівна; Голуб, Олена Сергіївна; Holub, Valentyna O.; Holub, Serhii M.; Mashevska, Alla S.; Holub, Olena S. (Волинський національний унівеситет імені Лесі Українки, 2012)
У навчально-методичних рекомендаціях викладено основи загальної вірусології щодо морфології та хімічного складу вірусів, механізму їх репродукції. Розглянуто сучасну класифікацію вірусів і таксономічну характеристику родин вірусів людини і тварин, де значну увагу приділено культивуванню вірусів у чутливих біологічних об’єктах. У класифікаційній таблиці подані сучасні методи індикації окремих вірусів, а також вказані специфічна профілактика і хіміотерапія актуальних вірусних інфекцій. Для студентів біологічного факультету.
Keywords: фізична структура вірусів; класифікація вірусів; репродукція вірусів