Концептуальна метафора сакрального змісту як засіб експресивно-емоційної аргументації у сучасному політичному та медіадискурсі - Сінченко, Євгенія Іванівна; Sinchenko, Yevheniia I. (Луцький національний технічний університет, 2016)
Предметом нашого дослідження стала концептуальна метафора сакрального змісту для опису останніх історичних подій; об᾿єктом ‒ статті політичного змісту із сучасних вітчизняних та зарубіжних мас медіа та виступи політичних діячів. Стилістичний прийом концептуальної метафори сакрального змісту є вдалим способом впливати на адресата, ефективним інструментом його переконання. Така когнітивна метафора має прозору глибинну, внутрішню форму. Вона характеризується зрозумілістю у тому числі і для іншомовного реципієнта та легко піддається перекладу на відміну від усіх інших образних засобів, і частіш за усе саме способом калькування. Із повною упевненістю концептуальну метафору сакрального змісту можна віднести до розряду інтернаціональної фразеології та стверджувати про універсальність її функції як засобу експресивно-емоційної аргументації у політичному дискурсі та мас медіа.
Keywords: концептуальна метафора; сакральна метафора; політичний дискурс; медіадискурс