Генезис формування договірної бази регіонального співробітництва України та Республіка Польща - Гороть, А.; Horot, A. (Волин. нац. ун-т. ім. Лесі Українки, 2020)
Сучасні міжнародні відносини характеризуються інтенсивними інтеграційними процесами, серед яких важливу роль відіграє транскордонне, регіональне та міжрегіональне співробітництво. Україна, завдяки вигідному геополітичному положенню має великі потенційні можливості щодо його розвитку.Але потрібно відмітити, що процес формування цих відносин має ряд особливостей. За часи існування незалежної України регіональне співробітництво формувалося під впливом ряду чинників,як зовнішніх так і внутрішніх, які мали значний вплив на такі процеси. Саме, ретроспективний огляд цих стосунків показує, що їхнє становлення відбувалося як складний і суперечливий процес, хоч в ньому домінували тенденції до порозуміння, взаємозближення двох сусідніх держав. Modern international relations are characterized by intensive integration processes, among which cross-border, regional, and interregional cooperation plays an important role. Ukraine, due to its favorable geopolitical position, has great potential for its development. However, the process of inter-state relations formation has a number of specific features. Throughout the time of independent Ukraine, regional cooperation has been formed under the influence of a number of factors, both external and internal, which made a significant impact on these processes. A retrospective review of these relations genesis shows that their formation is a complex and contradictory process, although the tendency towards understanding and rapprochement between the two neighboring states has always dominated in it.
Development of Regional Cooperation between Ukraine and the Republic of Poland: the Contractual Base Genesis Policy
Keywords: договір; договірно-правова база; двостороннє співробітництво; українськопольські стосунки; регіональне співробітництво; республіка Польша; угода; Україна; agreement; legal framework; bilateral cooperation; Ukrainian-Polish relations; regional cooperation; Republic of Poland; Ukraine