Емоція інтересу та концептуальні метафори - Максименко, Ю. В.; Maksymenko, Yu. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено вивченню концептуальних метафор, які лежать в основі уявлень про емоцію інтересу в англійській мові та реалізуються в англійських ідіомах і прислів’ях на позначення інтересу. Доведено, що різноманітність цих метафор свідчить про важливість вищезазначеної емоції в житті людини. The article is dedicated to the study of conceptual metaphors which underline the presentation of the emotion of interest. These metaphors are realized in the English idioms and proverbs related to interest. The author proves that the wide scope of such metaphors provides evidence that the above mentioned emotion plays a crucial role in human life.
The Emotion of Interest and Conceptual Metaphors
Keywords: емоція інтересу; emotion of interest; концептуальні метафори; conceptual metaphors; ідіоми; idioms