Біологія: від теорії до практики - Коцан, Ігор Ярославович; Качинська, Тетяна Валеріївна; Kotsan, Ihor Ya.; Kachynska, Tetiana V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Тестові завдання для підготовки до модульних контрольних робіт з курсу „Біологія: від теорії до практики” розрахований для студентів біологічного факультету денної та заочної форм навчання. Мета курсу полягає у поглибленні знань студентів про актуальні і дискутовані питання сучасної біології, які є досить неоднозначними у трактовці і використанні на практиці. Під час вирішення тестових завдань студент повинен оволодіти знаннями сучасного стану проблем у питаннях, геронтології, трансплантології, біотехнології, генетично модифікованих організмів, методів їх отримання та ідентифікації, стовбурових клітини, корисності бактерій, клонування організмів, штучного запліднення, виготовлення та використання антибіотиків; навчитися оперувати спеціальною термінологією; вміти в чіткій формі викладати навчальний матеріал. Крім того, він повинен навчитися виявляти причинно-наслідкові зв’язки між тими чи іншими явищами, вміти в чіткій формі викладати навчальний матеріал; формулювати наукові висновки; знати роль перерахованих галузей у сучасному житті людини; визначати позитивні і негативні сторони питань, що розглядаються, у житті людини.
Keywords: геронтологія; трансплантологія; генна інженерія; біотехнологія; клонування; стовбурові клітини