Теоретичні аспекти вивчення складних слів в українській лінгвістиці - Мислива-Бунько, Іванна Ярославівна; Myslyva-Bunko, Ivanna Ya. (Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, 2013)
У статті проаналізовано теоретичні вчення українських лінгвістів про складні слова. Вказано, що загалом сформувалося два підходи до тлумачення способів творення складних лексем: традиційний і нетрадиційний. Сформульовано узагальнююче визначення терміна «складне слово», виокремлено спільні та відмінні риси композитів, юкстапозитів, абревіатур.

The paper explores the theoretical teaching Ukrainian linguists about compound words. Indicated that generally formed two approaches to the interpretation methods of creating complex tokens: traditional and unconventional. Formulated a generalized definition of the term «compound word». Singled out differences and similarities composites, yuxtaposites (compound words), abbreviations.
Theoretical aspects of compound words in Ukrainian linguistic
Keywords: складне слово; композит; юкстапозит; абревіатура; compound word; composite; yuxtaposite; abbreviation