Спеціальна психологія та методика корекційно-реабілітаційного тренінгу - Гошовська, Дарія Тарасівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Предметом вивчення освітнього компонента «Спеціальна психологія та методика корекційно-реабілітаційного тренінгу» є процес диференційованого та індивідуального підходу у навчанні, вихованні і розвитку дітей з психічними і (або) фізичними порушеннями та відхиленнями у поведінці, визначення найбільш результативних шляхів, засобів, спрямованих на своєчасне виявлення, попередження та подолання відхилень у розвитку та поведінці таких дітей.
Keywords: нозологія; порушений розвиток; олігофренопсихологія; логопсихологія; деменція