Порівняльний аналіз іменникових фраз в англомовній художній прозі - Калиновська, Ірина Миколаївна; Kalynovska, Iryna M. (Волин. держ. ун-т ім. Лесі Українки, 2006)
Ідеться про аналіз іменникових фраз англомовної художньої прози в порівняльному аспекті, які реалізують активну валентність високочастотних іменників сучасної англійської мови. Сконцентровано увагу на зіставленні іменникових фраз за частотою вживання, обсягом, інвентарем дистрибутивних моделей, якими вони описуються, аранжуванням компонентів. The article concerns noun phrase analysis in comparative aspect in English literary texts, which realize the active valency of high frequency Modern English nouns. It focuses on the comparison of noun phrases by their frequency, size, inventory of distributional models, by which they are described, component arrangement.
Comparative analysis of noun phrases in English literary texts
Keywords: іменникова фраза; noun phrase; обсяг; size; частота; frequency; аранжування компонентів; component arrangement; регресивна іменникова фраза; regression noun phrase; прогресивна іменникова фраза; progression noun phrase; рамкова іменникова фраза; frame noun phrase