Методика викладання правознавства у загальноосвітніх навчальних закладах - Прокопчук, Вікторія Євгенівна; Prokopchuk, Viktoriia Ye. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У процесі вивчення даного курсу студенти отримують знання з таких проблем: чинні шкільні програми, підручники, методична література з правознавства; процес формування правознавчих знань; методи й методичні прийоми навчання та виховання учнів у процесі вивчення правознавства як на уроках, так і в позаурочний час; основні засоби навчання історії; міжпредметні та міжкурсові зв'язки; форми організації навчально-виховного процесу з правознавства; система перевірки й оцінки навчальних досягнень учнів; форми та методи позакласної роботи з правознавства; проблеми сучасної методики.
Keywords: правознавча освіта; правове виховання; методи навчання правознавчих дисциплін; шкільна програма; типи уроків