Логіка - Гудзенко-Александрук, Олена Георгіївна; Поляков, Володимир Германович; Hudzenko-Aleksandruk, Olena H.; Poliakov, Volodymyr H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Змістом навчального курсу «Логіка» є виклад студентам університету сучасного рівня розвитку логіки в умовах інтенсивного розгортання процесів диференціації та інтеграції наукового знання шляхом висвітлення основної проблематики з логіки. Завданнями курсу є визначення предмету, значення і термінології з логіки; виявлення особливостей форм мислення; ознайомлення з головними формами умовиводів, що застосовуються у сучасній науці; ознайомлення з основними ідеями найважливіших наукових теорій і методологій науки; усвідомлення основних способів доведення і спростування; оволодіння основними поняттями і процедурами формальної логіки. Структура курсу складається з лекційних і семінарських занять, самостійної (індивідуальної роботи), консультацій та екзамену (заліку). Форми контролю з курсу обумовлені навчальними планами відповідних спеціальностей і особливостями методик контролю. Підсумковим контролем з курсу, як правило, є іспит (залік).
Keywords: поняття; судження; умовивід; силогізм; доведення; спростування