Профілактика порушень постави молодших школярів із відхиленнями розумового розвитку засобами адаптивної фізичної культури - Альошина, Алла Іванівна; Бичук, Олександр Іванович; Альошина, Анастасія Олександрівна; Alyoshina, Alla; Boychuk, Alexander; Alyoshina, Anastasia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Мета роботи – вивчити проблему профілактики порушень постави у дітей молодшого шкільного віку із відхиленнями розумового розвитку. У статті проаналізовано стан проблеми профілактики порушень постави в дітей молодшого шкільного віку засобами адаптивної фізичної культури. На основі анкетування вчителів та батьків вивчено досвід профілактики порушень постави в молодших школярів. Аналіз результатів тестування виявив рівень теоретичних знань про поставу. Проаналізовані результати дали змогу розробити схему профілактики порушень постави в дітей молодшого шкільного віку. Purpose – to study the problem of prevention of posture of children of primary school age with disorders of mental development. The article analyzes the problem of prevention of posture of children of primary school age by means of adaptive physical training. Based on the survey of teachers and parents the experience of preventing postural disorders in primary school children is studied. Analysis of test results determined the level of theoretical knowledge about posture. Analyzed results allowed us to develop a scheme to prevent violations of posture of children of primary school age.
Prevention of Posture of Younger Students with Disabilities of Mental Development by Means of Adaptive Physical Culture
Keywords: профілактика; порушення постави; анкетування; діти молодшого шкільного віку із відхиленнями розумового розвитку; учителі; батьки; prevention; impaired posture; questionnaires; children of primary school age; teachers; parents