Сформованість знань студентів-першокурсників про сутність моральних якостей учителя фізичної культури - Гнітецький, Леонід; Gnitetskyi, Leonid (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті розкрито рівні сформованості знань студентів-першокурсників про сутність моральних якостей учителя фізичної культури. У процесі дослідження виявлено, що високий рівень знань про моральні якості вчителя фізичної культури характерний для 11,4 % студентів; середній – 42,2 %; низький – 46,4 %. Результати дослідження показали, що більшість студентів-першокурсників усвідомлюють необхідність знань про сутність моральних якостей учителя фізичної культури. 46,7 % опитаних уважають, що нині дуже важливо формувати моральні якості в майбутніх учителів фізичної культури. The article reveals levels of knowledge of first-year students about the nature of moral qualities of a teacher of physical culture. During the research it was found out that high level of knowledge about the nature of moral qualities of a teacher of physical culture was characteristic for 11.4 % of the students; medium – for 42.2 %; low – for 46.4 %. The results have shown that the majority of first-year students are aware of the need of knowledge about the nature of moral qualities of a teacher of physical culture. 46.7 % of the respondents believe that nowadays it is very important to shape the moral quality of future teachers of physical education.
Formation of Knowledge of the First-year Students About the Nature of Moral Qualities of a Teacher of Physical Culture
Keywords: мораль; ethics; моральні якості; moral character; вчитель фізичної культури; teacher of physical education; студент; student; знання; knowledge