Функціональний стан респіраторної системи молодших школярів під впливом аромотерапії - Швайко, Світлана; Дмитроца, Олена; Стукало, Оксана; Шварц, Людмила; Shvayko, Svitlana; Dmytrotsa, Olena; Shvarcz, Ludmyla; Stykalo, Oksana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Вивчено особливості впливу тривалої аромотерапії на функціональний стан респіраторної системи учнів молодшого шкільного віку. У результаті дослідження встановлено, що основні антропометричні показники обстежуваних відповідали віковим нормам; відхилення від вікових норм здебільшого стосувалися маси тіла й показників зросту в бік зниження. Тривала аромотерапія впливає на зниження ЧСС обстежуваних, покращує ЖЄЛ. Частота дихання, проби із затримкою дихання, ЖІ відповідають віковим нормам у всіх обстежуваних школярів. It was studied influence of lengthy aromatherapy on the functional condition of respiratory system in primary school children. It was found that the basic anthropometric indicators in the patients were normal, but it was found reduction in body weight and height in this patients. The lengthy aromatherapy is effecting on lowering heart rate and improving lung capacity in patients. The respiratory rate, the tests of breath holding and the vital index were normal in all children of primary school.
The Functional Condition of Respiratory System in Primary School Children Under the Influence of Aromatherapy.
Keywords: респіраторна система; функціональний стан; соматометрія; молодший шкільний вік; аромотерапія; the functional condition; the respiratory system; the somatometry; the age of primary school; the aromatherapy