Creating and testing specialized dictionaries for text analysis - Taraban, Roman; Pittman, Jessica; Nalabandian, Taleen; Fu Zun Yang, Winson; Marcy, William M.; Gunturu, Srivinasa Murthy; Тарабань, Роман; Піттман, Джесіка; Налабандян, Талін; Янґ, Вінсон Фу Зун; Марсі, Вільям; Ґунтуру, Шрівінаса Мерті (Lesya Ukrainka Eastern European National University, 2019)
Practitioners in many domains–e.g., clinical psychologists, college instructors, researchers–collect written responses from clients. A well-developed method that has been applied to texts from sources like these is the computer application Linguistic Inquiry and Word Count (LIWC). LIWC uses the words in texts as cues to a person’s thought processes, emotional states, intentions, and motivations. In the present study, we adopt analytic principles from LIWC and develop and test an alternative method of text analysis using naïve Bayes methods. We further show how output from the naïve Bayes analysis can be used for mark up of student work in order to provide immediate, constructive feedback to students and instructors.Робота фахівців-практиків у багатьох галузях, наприклад, клінічних психологів, викладачів кол д ів, дослідників п р дбача збір пись ових відповід хніх клі нтів чи студ нтів. обр розробл ни тод, яки застосову ться сьогодні до т кстів такого типу, ц ко п’ют рни додаток Linguistic Inquiry and Word Count (LIWC). Програма LIWC тракту слова в т кстах як індикатори нтальних проц сів людини, оці них станів, на ірів і отивів. У статті використано аналітичні принципи LIWC, розробл но та прот стовано альт рнативни тод аналізу т ксту з використання тодів на вного ба сового класифікатора. Автори д онструють, як р зультати аналізу за на вни ба сови класифікаторо о уть бути використані для аналізу студ нтсько роботи з тою надання н га ного, конструктивного зворотного зв’язку і студ нта і викладача .
Створення та тестування спеціалізованих словників для аналізу тексту
Keywords: text analysis; machine learning; LIWC; naïve Bayes; аналіз тексту; машинне навчання; LIWC; наївний баєсів класифікатор