Психологія суїциду - Федоренко, Раїса Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У навчальному посібнику розглядаються важливі науково-методичні положення щодо теорій та концепцій суїцидальної поведінки; розкрито мотивацію та фактори, що детермінують суїцидальні спроби; пропонуються найбільш поширені методи діагностики, які можна використовувати у практичній роботі психолога для виявлення осіб, схильних до суїцидальних намірів. Подано методики та техніки терапії щодо осіб, які здійснили спробу самогубства. Запропоновано практичні розробки засобів допомоги особам із суїцидальними намірами та їх найближчому оточенню. Розраховано на студентів факультету психології, практичних та клінічних психологів, соціальних педагогів, лікарів, педагогічних працівників та студентів інших спеціальностей.
Keywords: загальнопсихологічні особливості суїциду; методи психологічної допомоги суїцидентам; 159.9:179.7(07)+616.89-008.441.44(07)