Тривимірні технології як практичні засоби реалізації STEM-освіти - Ходаковський, Федір Михайлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Проведено аналіз специфіки використання тривимірних технологій у сучасному освітньому процесі, зокрема в галузі фізики. Розглянуто та здійснено порівняння програмних і апаратних засобів, а також технологій, пов’язаних із тривимірним прототипуванням. У рамках дослідження розроблено проєкти та виготовлено обладнання з використанням 3D-технологій, яке спрямоване на вдосконалення та модернізацію навчального фізичного експерименту. На основі отриманих результатів запропоновано практичні рекомендації щодо інтеграції тривимірних технологій у навчальний процес, що сприятиме підвищенню ефективності вивчення фізики та розвитку технічних навичок у здобувачів освіти
Keywords: 3D-технології; 3-D друк; тривимірне прототипування; освітній процес