Історико-теоретична підготовка у курсі хорового диригування: збірник завдань для самостійної роботи студентів - Марач, Олександр М.; Драган, Олександр В. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія, 2015)
У навчальному виданні пропонуються питання, підготовка яких допоможе студенту опанувати теоретичну базу, необхідну для оволо-діння курсом хорового диригування. Тематика стосується теорії вико-навського процесу, історії музичних стилів, зарубіжної та української хорової та вокальної творчості, історії українського хорового виконав-ства, основних диригентсько-хорових понять і музичних термінів. Збір-ник може використовуватися для проведення колоквіумів, індивідуаль-них науково-дослідних завдань та ін. Подаються критерії оцінювання відповіді та список джерел, рекомендованих для використання у процесі підготовки.
Keywords: хорового диригент; choral conductor; хорове мистецтво; choral art; Хорова та вокальна творчість; Choral and vocal works; Творча постать; Creative figure; Диригентсько-хорові поняття; Choral conductor concept