Формування стратегій розвитку закладів вищої освіти в сучасних умовах - Матвійчук, Наталія Миколаївна; Михнюк, Мар'яна Олексіївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Становлення національних ЗВО в якості освітніх, наукових, інноваційних інституцій тісно пов’язане з формуванням ефективної стратегії їх розвитку, завданням якої є створення нових та посилення наявних сильних сторін ЗВО, що забезпечить їх конкурентоспроможність на світовому та національному ринках освітніх послуг, а також підвищить їх позиції у вітчизняних та міжнародних рейтингах. ЗВО України мають практику розробки стратегічних рішень, але дуже часто вони не оформлюються у вигляді окремого документу (стратегії).
Keywords: стратегія розвитку; заклади вищої освіти