Реалізація енергоощадних заходів на регіональних ринках нерухомості волинської області: фінансовий аспект - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (ДВНЗ "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури", 2017)
Енергоощадність за своїм змістом передбачає зменшення кількості споживання енергії, здійснення оптимізації використання енергетичних ресурсів з метою їх заощадження, зменшення вартості витрат на комунальні послуги та забруднення навколишнього середовища. Саме тому, основним завданням держави є впровадження різноманітних енергоощадних програм та заходів на регіональних ринках нерухомості щодо модернізації процесу енергетичного споживання. Однак, постає питання щодо фінансового забезпечення вищезазначених заходів.

Energy conservation in its content provides for reducing the amount of energy consumption, optimizing the use of energy resources to save them, reducing the cost of utilities and environmental pollution. That is why the main task of the state is the introduction of various energy-saving programs and activities in the regional real estate markets to modernize the process of energy consumption. However, there is a question regarding the financial provision of the above-mentioned activities. This issue substantially furthers the legislative provision that virtually makes it impossible to attract investment resources to improve the situation in public institutions. Municipalities are forced to seek alternative financial opportunities to improve the efficiency of energy use in institutions of medical care, buildings, educational purposes, and other social objects.
Realization of energy saving measures at the regional real estate market in the volyn region: financial aspect
Keywords: фінансове забезпечення енергоощадних програм; кредитування енергоефективності; енергоощадність; енергоефективність; регіональний ринок нерухомості; нерухоме майно; житлово-будівельний комплекс; житлово-комунальне господарство; об’єднання співвласників багатоповерхових будинків