Практична стилістика : робоча програма та методичні рекомендації для студентів напряму підготовки «Журналістика» - Левчук, Ірина Петрівна; Levchuk, Iryna P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Пропонована у посібнику робоча програма навчальної дисципліни «Практична стилістика» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів напряму підготовки 6.030301 «Журналістика». Предметом вивчення навчальної дисципліни є стилістична диференціація мови, характеристика її функціональних стилів. Робоча програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів: 1. Основні поняття стилістики. Функціональні стилі української мови. 2. Стилістична диференціація словникового складу української мови. Стилістичне використання фразеології. 3. Граматичні засоби стилістики та їх використання. Стилістичні фігури. Мета викладання навчальної дисципліни «Практична стилістика» – дати знання основ стилістики як лінгвістичного вчення про функціонування мови, а також виробити у студентів вміння і навички аналізувати та продукувати стилістично довершені тексти різного типу відповідно до мети, призначення, умов спілкування в процесі їх майбутньої роботи. Подано робочу програму з навчальної дисципліни «Практична стилістика» та методичні рекомендації, необхідні для успішного засвоєння лекційного курсу і підготовки до практичних занять. Представлено завдання для самостійної роботи, систему індивідуальної роботи та блок для самоконтролю. Для студентів ІІІ курсу галузі знань 0303 «Журналістика та інформація», напряму підготовки 6.030301 «Журналістика».
Keywords: стилістика; лінгвостилістика; стиль; функційний стиль