Особливості формування позакультових практик сучасних християнських церков (за результатами якісного дослідження) - Любчук, Валентина Василівна; Любчук, Валентина Васильевна; Luybchuk, Valentyna (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2011)
У статті розглядаються особливості формування позакультових практик сучасних християнських церков. Аналізуються результати проведеного авторкою якісного дослідження, цільову групу якого склали священики православних, католицьких та протестантських церков. З’ясовуються шляхи формування позакультових практик, визначаються пріоритетні напрями їх розвитку для кожного із християнських напрямів, підкреслюється роль священика у процесі формування позакультових практик. В статье рассматриваются особенности формирования внекультовых практик современных христианских церквей. Анализируются результаты проведенного автором качественного исследования, целевую группу которого составили священники православных, католических и протестантских церквей. Определяются пути формирования внекультовых практик, приоритетные направления их развития для каждого из христианских направлений, подчеркивается роль священника в процессе формирования внекультовых практик. The article deals the features of out-cultic practices of a modern Christian churches. The author draws on the results of his qualitative research.The target group consisted of three Christian priests areas: Orthodoxy, Catholicism and Protestantism. The ways of out-cultic practices are analyzed. The priorities of out-cultic practices for each of the Christian areas are determinated. It is shown on which a role of priest in the formation of out-cultic practices.
Особенности формирования внекультовых практик современных христианских церквей (по результатам качественного исследования)
The features of out-cultic practices of modern Christian churches ( based on qualitative research)
Keywords: культові практики; religious (cultik) practices; позакультові практики; out-cultik practices; священики; priests; культовые практики; внекультовые практики; священники