Сучасний стан та просторові відмінності в забезпеченні трудовими ресурсами господарського комплексу Волинської області - Пасевич, Юрій; Pasevich, Yuriy (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Показано структуру та динаміку розподілу постійного населення за основними віковими групами у Волинській області. Проведено порівняльний аналіз показників кількісного складу трудових ресурсів адміністративних районів та міст Волинської області. На основі статистичних показників методом ранжування здійснено групування адміністративних районів та міст Волинської області за показниками структури населення в основних вікових групах. Виявлено територіальні відмінності й схарактеризовано особливі риси розподілу населення адміністративних районів та міст Волинської області за окремими віковими групами. A structure and dynamics of distributing of permanent population is rotined after basic age-dependent groups in the Volhynia area. The comparative analysis of indexes of quantitative composition of labour resources of administrative districts and cities of the Volhynia area is conducted. On the basis of statistical indexes, the method of ranzhuvannya is carry out grouping of administrative districts and cities of the Volhynia area on the indexes of structure of population in basic age-dependent groups. Found out territorial differences and the special are described.
Current Status and Spatial Differences of the Manpower Provision in the Economic Complex of Volyn Region
Keywords: трудові ресурси; природний приріст; народжуваність; смертність; працездатне населення; просторові відмінності; human resources; natural growth; fertility; mortality; population of working-age; the spatial differences