Захоплення західноукраїнських земель Польщею в 1919-1923 рр. (міжнародно-правові аспекти) - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymyuk, O. (Львівський національний університет ім. І. Франка, 2005)
Рада послів Антанти без згоди українського народу, проти його волі, всупереч загальновизнаним міжнародним нормам пішла назустріч анексіоністським домаганням Польщі, якій своїми рішеннями передала західноукраїнську землю у навічне підпорядкування. Це і був заключний міжнародно-правовий акт, який регламентував статус Східної Галичини включно до другої світової війни.
Keywords: Східна Галичина; Західна Волинь; Сен-Жерменський мирний договір