Масова комунікація в контексті ужиткових мистецтв - Косюк, Оксана Михайлівна (Громадська організація «Соборність» (Україна), 2020)
На відміну від небуденної архітектури, декоративно-прикладне мистецтво – це естетико-комунікаційне освоєння середовища, яке ото¬чує людину безпосередньо. Зазначена реалія втручається у наше повсякденне життя й художньо «оздоблює» створену людиною «другу природу»: будівлі, споруди, приміщення, вулиці, майдани, до¬роги тощо, формуючи красу та зручності всередині й довкола. In contrast to unusual architecture, decorative and applied art is an aesthetic and communicative development of the environment that surrounds a person directly. This reality interferes with our everyday life and artistically "decorates" man-made "second nature": buildings, structures, premises, streets, squares, roads, etc., forming beauty and comfort in and around.
Keywords: комунікація; ужиткове мистецтво; знак; семіотика