Інклюзивне економічне зростання: взаємозв'язок між енергетикою та ефективністю управління в контексті європейської перспективи - Бродовська, Оксана; Драпак, Тетяна (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
Амбітною метою країн Європейського Союзу (ЄС) є досягнення вуглецевої нейтральності шляхом забезпечення інклюзивного економічного зростання, що вимагає розвитку відповідних стимулів та ініціатив. Крім того, такі стимули та ініціативи мають гарантувати досягнення задекларованих цілей. Енергетичні сектори є основним визначальним фактором інклюзивного економічного зростання. Традиційні енергоносії (вугільні) мають більший негативний вплив на природу та добробут людей, ніж на економічні та соціальні вигоди. Однак перехід до відновлюваної енергетики ставить нові завдання в досягненні цілей інклюзивного економічного зростання: доступна та чиста енергія, відповідальне споживання енергії та енергетична інфраструктура. Аналіз теоретичної основи виявив, що цифровізація уряду може бути основним інструментом для вирішення вищезазначених проблем.
Keywords: інклюзивне економічне зростання; енергетичний сектор; інституційна якість; цифрова трансформація державних послуг; 339.9