Соціально-педагогічна підтримка дітей із сімей постраждалих внаслідок війни в Україні - Пелих, Ярослав Михайлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота складається зі вступу, двох розділів, висновків до розділів та загальних висновків. У вступі висвітлено актуальність дослідження проблеми соціально-педагогічної підтримки дітей із сімей постраждалих від війни; визначено мету, завдання, об’єкт та предмет дослідження; окреслено методологію та практичне значення дослідження, а також зазначено дані про апробацію теми кваліфікаційної роботі. У першому розділі кваліфікаційної роботи розкрито теоретичні засади соціально-педагогічної підтримки дітей із сімей постраждалих від війни, зокрема, визначено сутність, основні завдання та принципи соціально-педагогічної профілактики, розкрито соціально-психологічні характеристики дітей, що пережили втрату, пов’язану із війною. У другому розділі окреслено основні напрями соціально-педагогічної підтримки дітей із сімей постраждалих від війни на прикладі Центру для дітей та сімей Волинського обласного благодійного фонду “Карітас-Волинь”; сформовано проєкт соціально-педагогічної підтримки дітей, що постраждали від війни.
Keywords: соціально-педагогічна підтримка; діти постраждалих від війни; внутрішньо переміщені особи; соціальна реінтеграція