Архетипний вияв фемінного в сучасній телевізійній рекламі - Кошелюк, Олена Василівна; Kosheliuk, Olena V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті йдеться про особливості розгляду сучасної телевізійної реклами з позицій психоаналітичної теорії. До уваги беруться окремі рекламні відеопроекти, аналізуються психологічні чинники впливу на масову свідомість, зокрема, за допомогою фемінних образів архетипного походження.The article is devoted to the particularities of the analysis modern TV advertising according to the psychoanalytical theory. The main attention is on the some advertising TV-projects. The author tries to analyze psychologycal factors of influencing on mass conscious, especially, by the female images archetypical origin.
The archetypical reveals of female in modern TV advertising
Keywords: телевізійна реклама; TV advertising; фемінний образ; female image; рекламний слоган; strapline, unconscious; колективне несвідоме; collective unconscious; архетип; archetype