Арт-терапевтична реабілітація та експериментально-психологічний театр - Розмирська, Юлія Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Програма освітнього компонента спрямована на ознайомлення здобувачів освіти з новітніми психотерапевтичними технологіями, спрямованими на реабілітацію всіх груп населення, різні форми творчої діяльності, що мають психотерапевтичне та психопрофілактичне значення. Метою освітнього компоненту є вивчення прикладних технік застосування арт-терапії; засвоєння здобувачами освіти принципів надання психотерапевтичної допомоги, прийнятих у відповідному напрямі; набуття належної психотерапевтичної ерудиції; ознайомлення з терапевтичним потенціалом зображувального та театрального мистецтва. Привабливість цього курсу полягає в тому, що в результаті здобувачі освіти мають знати що арт-терапія виконує багато різних функцій: • полегшує контакт з лікарем, психологом, психотерапевтом; • дає розуміння і вихід неусвідомлених почуттів; • сприяє діагностиці, завдяки інтерпретації змісту і стилю творчості; • як засіб спілкування терапевта з пацієнтом на символічному рівні; • розвиває почуття прекрасного, художні здібності і внутрішній контроль; • сприяє концентрації уваги на почуттях і їх сублімації.
Keywords: арт-техніки; психологічний театр