Екстремальна та кризова психологія - Вірна, Жанна Петрівна (My University, 2025)
Головною метою даного ОК є розгляд базових характеристик екстремальних та кризових факторів (психогенні, інформаційні, соціальні, фізіологічні); основних механізмів поведінки в екстремальних ситуаціях та закономірностей протікання криз та їх різновидів; стратегій психологічної допомоги людині у екстремальній та кризовій ситуаціях; методи психодіагностики екстремальних та кризових психофізіологічних станів; методи психологічної допомоги і підтримки людини у кризовій і посткризовій ситуації життєвого шляху. Основними завданнями освітнього компоненту є: ознайомлення студентів із загальними поняттями переживання екстремальних та кризових умов; та на практичних прикладах дослідження екстремальних та кризових ситуацій оволодіти базовими знання моделювання безпечної поведінки людей у життєво небезпечних ситуаціях.
Keywords: предмет екстремальної психології; екстремальні стани людини; психологічна допомога при кризових станах особистості