РОЗВИТОК МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА ЯК ІНСТРУМЕНТ РЕГУЛЮВАННЯ МІГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ У ПОВОЄННИЙ ПЕРІОД - Білик, Петро (ФОП Косенко А. О., 2025)
В умовах війни Україна зіштовхнулась із безпрецедентною за масштабами кризою трудової міграції, яка охопила мільйони осіб і позначилась як на структурі зайнятості, так і на мотивації працівників до участі в економічному житті. За таких умов розвиток малого підприємництва набуває особливого значення, оскільки створює реальні можливості для економічної самореалізації осіб, які змінили місце проживання з міркувань безпеки. На відміну від великих компаній, малі бізнес-структури швидше реагують на зміни, пристосовуються до локальних умов і можуть забезпечити залучення місцевих трудових ресурсів, частково компенсуючи втрати, спричинені міграцією.
Keywords: мале підприємництво; трудова міграція; міграційна політика; 334.012.64:314.745