Експресивний компонент конотації дієслівних композитів сучасної німецької мови - Смоляр, Наталія Петрівна; Smolyar, N. P. (Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка, 2011)
У статті розглянуто поняття експресивності, проаналізовано експресивний компонент конотату дієслівних композитів, виділено основні критерії формування експресивності дієслівних дериватів. The article deals with the notion of expressivity. The expressive component of connotation of verbal composites is analyzed. The main criteria of composite units expressivity forming are determined.
Смоляр Наталія Петрівна - кандидат філологічних наук, доцент кафедри німецької філології Східноєвропейського національного університету ім. лесі Українки
Keywords: дієслівний композит; конотація; семантична структура; змістовий компонент слова; експресивний компонент; прагмастилістичний потенціал; інтенсивна виразність; verbal composite; connotation; semantic structure; notional component of a word; expressive component; pragmatic and stylistic potential; intensive significance