Проблеми та перспективи реформи місцевого самоврядування у Волинській області - Барський, Юрій Миколайович; Голуб, Геннадій Сергійович; Погребський, Тарас Георгійович; Глушко, С. В. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
В статті проведений детальний аналіз особливостей територіальної організації органів влади та місцевого самоврядування у Волинській області. Здійснено аналіз і узагальнено сучасні теоретичні обґрунтування територіальної громади як об’єкта державної політики та суб’єкта місцевого самоврядування. Дано розгорнутий аналіз сучасним просторовим та змістовим процесам децентралізації та особливостям утворення об’єднаних територіальних громад у Волинській області. Визначено проблеми, що пов’язані із функціонуванням органів державної влади та місцевого самоврядування та узагальнено перспективні напрямки подальшого формування самодостатніх територіальних громад і реформування адміністративно-територіального устрою Волинської області.
Keywords: самоврядування; Волинська область; реформа; територіальна громада; 911.3.375