Фізична реабілітація осіб із грудним остеохондрозом, гіперкіфозом та кардіальним синдромом - Лазарєва, Олена Борисівна; Куропятник, Віктор Євгенович; Воронова, Віра Ярославівна; Lazareva, Elena; Kuropyatnik, Victor; Voronova, Vera (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
На підставі вивчення больових проявів у спині нами розроблено програму із фізичної реабілітації осіб із грудним остеохондрозом, гіперкіфозом та кардіальним синдромом, направлених на підводне витяжіння. Визначено зміст і методичні особливості проведення процедури лікувальної гімнастики, масажу та фізіотерапевтичних процедур у певній послідовності й поєднанні з підводним витяжінням, підводним гідромасажем та гідрокінезотерапією. Виявлено найбільш інформативні показники міотонометрії й біогеометричного профілю постави, що характеризують деформацію хребта в грудному відділі в осіб із грудним остеохондрозом, гіперкіфозом та кардіальним синдромом. Доведено ефективність запропонованої програми. Based on the study of volitional manifestations in the back, we have developed a program of physical rehabilitation of persons with thoracic osteochondrosis, and cardiac syndrome of hyperkyphosis directed at underwater traction. The content and methodical features of the procedure therapeutic exercise, massage and physical therapy in a certain sequence and combined with underwater traction, hydromassage and hydrokinesitherapypidvolnim. The most informative indicators are miotonometry and biogeometric profileof posture that characterize the deformation of the thoracic spine of patients with thoracic osteochondrosis, hyperkyphosis and cardiac syndrome. The efficacy of the proposed program is shown.
Physical Rehabilitation of People with Breast Osteochondrosis Hyperkyphosis and Cardiac Syndrome
Keywords: остеохондроз; грудний відділ; кардіальний синдром; гіперкіфоз; комплексна реабілітація; low back pain; thoracic; cardiac syndrome; hyperkyphosis; comprehensive rehabilitation