English vocabulary exercises : навчально-методична розробка - Бондар, Тетяна Георгіївна; Bondar, Tetiana H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Навчально-методична розробка з англійської мови «English Vocabulary Exercises» призначена для студентів 2-го року навчання спеціальності «Прикладна лінгвістика» Інституту іноземної філології. Запропоновані навчальні матеріали сприяють кращому засвоєнню лексичного матеріалу до тем „Personality‟, „Travel‟ та „Work‟. Навчально-методична розробка складається із трьох частин, кожна з яких містить по дві секції. У першій секції запропоновані завдання на повторення і закріплення основного (базового) вокабуляру, поданого в підручнику «Language Leader Intermediate». Завдання і вправи з другої секції мають на меті розширити активний словниковий запас студентів із тем, що вивчаються. Студентам пропонують короткі тексти для читання і вправи, щоб оцінити їхній рівень розуміння матеріалу, уміння узагальнювати зміст прочитаного, виокремлювати ключові слова. Подано низку вправ на переклад з української на англійську мову, побудову словотвірнихгнізд, знаходження синонімів та антонімів до запропонованих слів, запам‟ятовування і відтворення сталих виразів, розв‟язання завдань комунікативного характеру, вдосконалення монологічних і діалогічних навичок. Підбір комплексу вправ навчально-методичної розробки з англійської мови сприяє системному вивченню матеріалу з обраних тем. Навчально-методична розробка може бути використана студентами інших вищих навчальних закладів, де вивчають англійську мову як іноземну, слухачами курсів вивчення англійської мови, а також всіма, хто цікавиться даними темами та вивчає мову самостійно.