Formation of the Operational-actionable Component of the Future Physical Rehabilitation Specialists’ Readiness to Health Protection Activity - Bielikova, Nataliia O.; Indyka, Svitlana Ya.; Бєлікова, Наталія; Індика, Світлана Ярославівна (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті досліджено операційно-діяльнісний компонент готовності майбутніх фахівців із фізичної реабілітації до здоров’язберігальної діяльності.Розглянуто практико-орієнтований підхід до формування проектувально-конструктивних, виконавських й аналітико-рефлексивних умінь і навичок студентів. Розкрито особливості активно-діяльнісного етапу підготовки майбутніх фахівців із фізичної реабілітації до здоров’язберігальної діяльності. Наголошено на необхідності застосування педагогічних форм і методів інтерактивного спрямування в процесі викладання професійно орієнтованих дисциплін, здоров’язберігальної направленості практичної підготовки майбутніх фахівців із фізичної реабілітації. Експериментально доведено ефективність реалізації активно-діяльнісного етапу підготовки майбутніх фахівців із фізичної реабілітації, що суттєво підвищує їхню готовність до здоров’я зберігальної діяльності. In the article it investigates the operational-actionable component of the future physical rehabilitation specialists’ readiness to health protection activity. It is analyzed the practitioner-oriented approach to the formation of the projective-constructive, performing and analytical-reflexive students’ skills. It is shown the peculiarities of the activeactionable phase of the training of future specialists in physical rehabilitation to health protection activity. It is stressed the necessity of the application of pedagogical forms and methods of the interactive direction in the process of teaching professionally oriented disciplines, health protection kind of practical training of future specialists in physical rehabilitation. It is experimentally proved the effectiveness of the implementation of the active-actionable phase in the training of the future specialists in physical rehabilitation, that greatly increases their readiness to health protection activity.
Формування операційно-діяльнісного компонента готовності майбутніх фахівців із фізичної реабілітації до здоров’язберігальної діяльності
Keywords: operational-actionable component; readiness; future specialist in physical rehabilitation; health protection activity; операційно-діяльнісний компонент; готовність; майбутній фахівець із фізичної реабілітації; здоров’язберігальна діяльність