Природно-рекреаційний потенціал Волинської області - Зузук, Федір Васильович; Колошко, Леся Костянтинівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Zuzuk, Fedir V.; Koloshko, Lesia K.; Karpiuk, Zoia K. (Тернопільський національний педагогічний інститут імені В. Гнатюка, 2010)
Здійснений аналіз природних ресурсів Волинської області засвідчує значний потенціал корисних копалин, поверхневих і підземних вод, боліт, ґрунтів, луків, рослинного і тваринного світу, рекреаційних і туристських можливостей і т. д. Загалом природно-рекреаційний потенціал області не має збалансованого використання, що засвідчує про відсутність не тільки в області, а й державі дієвої природоохоронної політики та відповідного контролю в галузі охорони довкілля.

Natural resources: useful minerals, water resources, land resources, vegetation, animal world, natural protected of fund, recreation and tourism are analyzed.
The natural and recreational potential of Volyn Region
Роботу виконано на кафедрі географії ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: регіони; природні ресурси; ґрунти; ландшафти; туризм; рекреація; водні ресурси; regions; landscape; natural resources; soils; tourism; recreation; water resources