Видатний український вчений Олександр Смакула - Скарвінко, Анастасія Романівна; Skarvinko, A. R. (My University, 2014)
Стаття присвячена видатному фізику XX ст. Олександру Теодоровичу Смакулі. Ми знайомимося з його геніальним відкриттям, яке отримало назву «просвітлення оптики», з його фундаментальною монографією «Монокристали: вирощування, виготовлення та використання». Знайомимося з науковцем як патріотом рідного краю. The article is devoted to an outstanding physicist XX. Alexander Teodorovich Smakula, famous for his brilliant discovery, which was called "enlightenment optics", with its fundamental monograph “Monocrystals: the cultivation, manufacturing and usage." The article discovers this famous scientist and patriot of his native land.
Outstanding Ukrainian scientist Alexander Smakula
Скарвінко Анастасія Романівна - студентка 3 курсу фізичного факультету СНУ імені Лесі Українки
Keywords: Ефект Смакули; монокристали; напівпровідники; Smakula effect; mono crystals; semiconductors