Астрономія :матеріали для підготовки до олімпіад - Шигорін, Павло Павлович; Савош, Валентин Олексійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
У посібнику викладено теоретичний матеріал із основних розділів сучасної астрономії та астрофізики необхідний для успішної підготовки до учнівських олімпіад з астрономії. Теоретичний матеріал доповнений задачами, більшість яких пропонувалися авторами учням на Всеукраїнських олімпіадах з астрономії різних етапів. Для кожної задачі наведено докладний розв’язок. Посібник буде корисний для усіх, хто вивчає астрономію та займається підготовкою до астрономічних олімпіад.
Keywords: Астрономія; Астрономічні олімпіади; 519.67