Археологічні дослідження пам'яток козацької доби на Волині (за матеріалами робіт ДП "Волинські старожитності") - Златогорський, Олексій Євгенович; Баюк, Віктор; Вашета, Михайло Петрович; Zlatohorskyi, Oleksii Ye.; Baiuk, Viktor; Vasheta, Mykhailo P. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури (Відділення історії, філософії та права), 2013)
У статті проаналізовано дослідження експедиції ДП "Волинські старожитності" пам'яток козацької доби на Волині у 2007-2012 роках: у м.Луцьку, селах Шепель, Заболотці, Підгайці, Крупа, Богушівка, Полонка, Мала Осниця та Жидичин.
Keywords: "Волинські старожитності"; Волинь; козацька доба; празькі гроші; митниця; Цвіккау