Семантика слова купало в порівняльно-історичному аспекті - Жуйкова, Маргарита Василівна (Запорізький національний університет, 2018)
У статті проаналізовано версії етимології слова купало, запропоновані в різних джерелах. Наведено аргументи на користь версії, згідно з якою східнослов'янська назва свята літнього сонцестояння, що продовжує праслов’янське *kupadlo, мотивована праслов'янським дієсловом із значенням 'горіти'.
Keywords: етимологія; табуювання; міфологічна номінація; обряд; день літнього сонцестояння; Іван Хреститель; купало