Вплив позакореневого підживлення на продуктивність кукурудзи в умовах Західного Полісся - Голуб, Сергій Миколайович; Голуб, Валентина Олександрівна (Громадська організація «Українське товариство ґрунтознавців та агрохіміків», 2018)
Одноразове позакореневе внесення комплексного водорозчинного добрива „Акварін” в дозі 5 кг на гектар дає істотну прибавку зерна кукурудзи до фону мінеральних добрив N90Р60К90. Найбільш ефективним є сумісне внесення КВД „Акварін” і сечовини по 5 кг на гектар у фазах 3-5 і 8-9 листків на фоні N90Р60К90, яке забезпечує найвищу врожайність досліджуваних гібридів (Дніпровський 181СВ – 8,30 т/га, Кремінь 200СВ – 8,6 т/га).
Keywords: кукурудза; позакореневе живлення; мінеральні добрива; 633.15:631.811 (477.41/.42)