Удосконалення фізичного стану жінок 30–36 років за показниками фізичної підготовленості за допомогою комплексного застосування занять аквафітнесом і методики ендогенно-гіпоксичного дихання - Фурман, Юрій; Furman, Yuriy; Сальникова, Світлана; Salnikova, Svitlana (Східноєвропейський національний університеті імені Лесі Українки, 2015)
На тлі вікової перебудови організму, починаючи з 30 років, жінкам доцільно застосовувати такі засоби фізичного виховання, які б покращували їхній фізичний стан. Завдання роботи – за показниками фізичної підготовленості обґрунтувати доцільність застосування методики ендогенно-гіпоксичного дихання в заняттях аквафітнесом із жінками 30–36 років. Установлено покращення вибухової сили; гнучкості; силової динамічної витривалості м’язів нижніх кінцівок; швидкісно-силової витривалості м’язів живота; силової статичної витривалості м’язів спини, шиї та сідниць; загальної витривалості. Доведена доцільність застосування методики ендогенногіпоксичного дихання в заняттях аквафітнесом із жінками 30–36 років через прискорення вірогідного зростання показників загальної витривалості. Taking into consideration of age changes of an organism, starting from 30 years old for women it is necessary to apply such means of physical education that would improve their physical condition. Tasks of the work. To ground the expediency of applying of methodologies endogenous hypoxic breathing at aqua fitness classes with women aged 30–36. We have established improvement of explosive force; flexibility, power dynamic endurance of muscles of the lower extremities, speed-strength endurance of abdominal muscles; power static endurance of muscles of back, neck and buttocks, general endurance. We have proved the expediency of applying the methodology of endogenous hypoxic breathing in aqua fitness breathing with women aged 30–36 by accelerating of reliable growth of indices of general endurance.
Improvement of Physical Condition of Women aged 30–36 According to the Indices of Physical Preparadness by Means of Complex Applying of Aqua Fitness Classes and Methodologies of Endogenous Hypoxic Breathing
Keywords: аквафітнес; ендогенно-гіпоксичне дихання; фізична підготовленість; aqua fitness; endogenous hypoxic breathing; physical preparedness