Психологія сім’ї - Федоренко, Раїса Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
У навчальному посібнику подано теоретичний аналіз еволюції шлюбно-сімейних взаємин, окреслено тенденції розвитку альтернативних форм шлюбно-сімейних стосунків. Сучасну сім’ю розглянуто в структурі психо-логічного здоров’я сім’ї, її функціонально-рольової моделі, життєвого циклу родини та емоційних взаємин у шлюбі. Посібник містить набір психодіагностичних методик для глибокого й різнобічного психологічного дослідження сім’ї та партнерських стосунків. Для практичних психологів, соціологів, викладачів вищих навчальних закладів, студентів, а також усіх, хто цікавиться особливостями функціо-нування сучасної сім’ї та питаннями гармонізації шлюбно-сімейних взаємин.
Keywords: еволюція шлюбно-сімейних взаємин; характеристика сучасної сім’ї; підготовка до сімейного життя; сімейна криза; психологія сексуальності; психологічна допомога сім’ї; методи сімейної діагностики; 159.9: 316.614.5(072)