Accounting and analytical support of the enterprises activities diversification process - Shmatkovska, Tetiana О.; Шматковська, Тетяна Олександрівна (My University, 2015)
В публікації зазначено, що головна мета диверсифікації діяльності підприємств обумовлена наявністю жорсткої конкуренції та необхідністю гнучко реагувати на швидкоплинні зміни ситуації на ринках і в галузях діяльності підприємств. Практичне вирішення проблем, пов’язаних з необхідністю забезпечення існування підприємства не тільки сьогодні, а й у перспективі, залежить від ступеня засвоєння методів формування менеджментом стратегій диверсифікації діяльності підприємства. Визначено, що стратегія диверсифікації діяльності підприємства надає можливість підприємству вирішувати в комплексі низку проблем, пов’язаних з: цілеспрямованою переорієнтацією на випуск нової продукції; розширенням чи скороченням номенклатури та асортименту традиційної продукції; впровадженням та використанням ефективніших технологій; розширенням видів діяльності; удосконаленням організаційної структури управління тощо. Встановлено необхідність обліково-аналітичного забезпечення як однієї з найважливіших ланок в процесі управління видами діяльності підприємства.
Keywords: accounting and analytical support; enterprise activities diversification; enterprise activity management; managerial decisions; income; expenses; financial results; обліково-аналітичне забезпечення; диверсифікація діяльності підприємства; управління діяльністю підприємства; управлінські рішення; доходи; витрати; фінансові результати